?
Nevíte si rady s výběrem?
Zobrazit poradnu
Košík je prázdný

Vybíráme kuličkové pero

Poradna, Pero jako dárek

Napsaný text se nerozmazává a při psaní se peru nemusíte nijak přizpůsobovat.

 Odstavec výše vás přesvědčil, že je kuličové pero vhodné právě pro vás? Vyberte si, které se vám bude líbit nejvíce. Sháníte něco extra? Hledáte výjimečný dárek nebo si jen chcete udělat radost? Vyberte si u nás z 500+ modelů značkových kuličkových per.  

 

Výhody kuličkového pera

S kuličkovým perem může psát vlastně kdokoliv. Jste-li zvyklí na psaní s „obyčejnou propiskou“, přechod na kvalitní kuličkové pero bude hračkou. Značková kuličková pera přinášejí větší výdržkvalitu (nekvalitní kuličková pera mohou vytékat) a také množství materiálů, barev a krásné designy. Benefity rozhodně převládají nad nevýhodami. Podívejme se na hlavní výhody psaní s tímto typem pera:

  • můžete si dovolit psát vlastním stylem, nemusíte se výrazně přizpůsobit
  • text je rovnoměrný a konzistentní
  • uschnutí inkoustu na papíře je velmi rychlé (v porovnání s jinými typy kvalitních per)
  • kuličkové pero na jednu náplň vydrží nečekaně dlouho

 

Nevýhody kuličkového pera

Díky významné evoluci se kuličková pera zbavila vlastně všech nedostatků. Na druhou stranu, při delším psaní se stává, že se na hrotu pera shromáždí náplň, kterou je nutné odstranit. Chcete-li se na první pohled odlišit nebo vyjádřit svou osobitost, hodí se spíše pera keramická nebo plnicí, která, na rozdíl od per kuličkových, používá méně lidí. 

 

Je pro vás kuličkové pero vhodné?

Pokud jste se v kuličkovém peru našli, mezi bestsellery patří Parker (řady Sonnet a Urban), Online (řada Sinfonie s krystaly Swarovski) i Waterman (řada Hémisphere s čistým, úchvatným designem).