?
Nevíte si rady s výběrem?
Zobrazit poradnu
Košík je prázdný

O firmě Lamy

Historie firem

Mezinárodní tým inženýrů se v Heidelbergu stará o to, aby každé pero LAMY především perfektně plnilo svůj účel, bylo uživatelsky komfortní a zároveň nadčasové.

LAMY se pojí s Heidelbergem už od roku 1930, kdy bylo založeno jako nezávislý rodinný podnik. Dlouhodobě udržuje vysoký standard kvality a v roce 2016 dosáhla jeho produkce více než 8 milionu psacích potřeb a obratu přes 110 milionů euro.

Pohled do útrob továrny LAMY bere dech. Podívejte se na video:

 

 Na německém trhu LAMY vede, ale je i mezinárodně vyhledávanou značkou. Určuje trendy a z každoročních novinek se brzy stává oblíbená klasika.

 Od roku 2000 firma staví na principu zvaném bauhaus, jehož podstata se dá vysvětlit jako silné navázání formy na funkčnost. (Bauhaus se jako přístup k umění objevil v meziválečné době a inovátorsky tehdy začal propojovat umění a řemeslo s průmyslovou výrobou, což dříve nebývalo zvykem.).

 Některé psací potřeby LAMY, jako například LAMY 2000 nebo LAMY Studio, jsou kompletně montovány ručně speciálně vyškolenými zaměstnanci se silným zaměřením na detail. A každé psací pero je ručně vyzkoušeno ve všech ohledech, od psaní až po nasazování víčka.

Prohlédněte si tyto precizní kousky v našem e-shopu.