?
Nevíte si rady s výběrem?
Zobrazit poradnu
Košík je prázdný

Proč si pořídit kvalitní plnící pero?

Píšeme o perech

Psaní kvalitním plnicím perem je opravdu zážitek a na papíře se perem psaný text krásně vyjímá. Plnicí pero je jak funkčním pomocníkem v každodenním životě, tak také stylovým doplňkem. Lidé si kvalitního krásného plnicího pera všimnou stejně jako pěkných hodinek, zajímavého šperku nebo krásné kravaty. Ale to nejsou jeho jediné výhody. Proč si plnicí pero zamilujete?

 

Uděláte dobrý dojem a psaní si užijete

Když si při pracovní schůzce děláte poznámky kvalitním značkovým perem v krásném designu, můžete tak dát bez velkých slov partnerovi najevo, že oceňujete kvalitu a umíte si dobře vybrat. A k mání jsou pěkné kousky jak v cenách do 2 tisíc (jako např. Parker Urban Premium nebo Hémisphere slavné značky Watermann), tak klidně i 10x dražší (např. Watermann Exception. Navíc většina lidí píše plnicím perem mnohem pěkněji, než když drží v ruce obyčejnou propisku. Je ale podstatné vybrat si kvalitní produkt a také o něj trochu pečovat, abyste se klientovi do paměti nezapsali jako „ten nervózní pán, který se 10 minut snažil rozepsat pero.“

 

Můžete vybírat ze spousty druhů inkoustů...

Další z výhod plnicích per je velký výběr inkoustů. Nejde jen o široké spektrum barev, od klasické modré až po fialovou, zelenou nebo hnědou. Můžete volit i různou viskozitu (odpor tekutiny) nebo trvanlivost. Obavy z rozpití inkoustu jsou zbytečné – můžete si pořídít i voděodolné inkousty. S plnicím perem můžete také šikovně stínovat.

 

… a plnicí pero si přizpůsobit na míru

Existují stovky variant plnicích per. Výrobci kvalitních per, jako Parker, Waterman, Sheaffer a další, nabízejí různé řady pro muže i ženy. Můžete si vybrat moderní vzory i retro motivy, v nabídce jsou také různé typy hrotů, základních komponentů i různé mechanismy spouštění inkoustu.

 

Budete „eko-friendly“

Někdy vyhazujeme až desítky nekvalitních propisek ročně. Naproti tomu nám plnicí pera mohou dobře sloužit mnoho let, a dokonce několik generací. Na rozdíl od prstenů a řetízků má rodinný šperk v podobě plnicího pera víc než estetické využití a emocionální nádech. Budete sice v pravidelných intervalech kupovat inkoust, ale ten se dá pořídit ve velkém balení jednou za čas.

 

Jak si plnicí pero správně vybrat?

Pořád nevíte, jestli je plnicí pero pro Vás? Možná vám přijde vhod další článek z naší poradny. Užitečné rady najdete také v článku Jaký typ pera si vybrat?