?
Nevíte si rady s výběrem?
Zobrazit poradnu
Košík je prázdný

O firmě Sailor

Historie firem

Sailor je japonská firmy založená roku 1911, která již přes sto let vyrábí kvalitní a technicky excelentní psací instrumenty. Pyšná na toto své dědictví kvality vyrábí všechny své výrobky přímo ve vlastní továrně v Hiroshimě z těch nejlepších materiálů a rozváží je do celého světa za pomocí speciálně vyškoleného týmu.

Sailor je nejznámější pro své vysoce kvalitní psací hroty. Ty jsou obvykle užší, než můžete být zvyklí u hrotů evropských.

Jak v Sailoru vyrábí hroty?

V Sailoru již více než 60 let využívají zdatnosti a znalostí dnes již legendárního řemeslníka Nobuyoshiho Nagahary, který se svým synem Yuikem Nagaharou osobně celý proces navrhování unikátních hrotů Sailor řídí. Dříve cestoval Nobuyoshi Nagahara po celém světě a působil v mnoha zemích a jeho syn dnes putuje v jeho stopách po Evropě, USA i Asii.

Dlouhodobý vývoj hrotů od pana Nagahary začal už dávno, a to hrotem s názvem Naginata Togi. Tvar špičky tohoto hrotu je delší než běžná pera a připomíná tvar japonského meče, podle kterého byl pojmenován. Tento unikátní hrot umožňuje při psaní velmi široký rozsah úhlů a dodává vašemu písmu osobní styl.

Podívejte se na fotky jednotlivých unikátních hrotů navrhovaných v hiroshimské továrně Sailoru.

Čím se inspirovali pro speciální limitovanou edici?

 

Sailor také vydává speciální limitované edice, jako například nádhernou a s ničím nezaměnitelnou sérii Taki To Kawasemi (anglicky Kingfisher and Waterfall), inspirovanou ptáčkem kingfisherem s modro-zeleným peřím, který dokáže lovit ryby potápěním, žije v tropických oblastech a podle řecké mytologie je ochráncem jara, řek a hor. Tuto speciální edici může vlastnit pouze 28 šťastlivců.