?
Nevíte si rady s výběrem?
Zobrazit poradnu
Košík je prázdný

O firmě Graf von Faber-Castell

Historie firem

Graf von Faber-Castell je luxusní brand založený v roce 1993 a stejně tak jako Faber-Castell (s tradicí od roku 1761) staví na standardech Lothara von Fabera ze 4. generace tohoto rodinného byznysu: především vysoké kvalitě.

Graf von Faber-Castell zvítězil v roce 2016 v soutěži German Brand Award a jeho nejvýraznějším charakteristickým rysem je LUXUS. Jedinečnost unikátních produktů se zakládá na kombinaci prvotřídních dřevin, drahých kovů a dokonalé řemeslné práce.

Nahlédněte do dílny ručně vyráběných produktů Graf von Faber-Castell v tomto videu:

 

Kdo dnes stojí v čele Graf von Faber Castell?

Je to hrabě Anton Wolfgang von Faber-Castell, z již 8. generace Faber-Castellů, který je rovněž v čele společnosti Faber-Castell. 

Pero Roku Graf von Faber-Castell

Společnost je předním světovým výrobcem dřevěných tužek s pestrou škálu výrobků pro psaní, kreslení a kreativní design, stejně jako dekorativní kosmetiky. Velkou pozornost společnost upoutává představováním PERA ROKU. Ty jsou vyráběna z těch nejluxusnějších a nejvzácnějších materiálů.

PERO ROKU 2017 nese název Vikings a jeho tvůrci se nechali inspirovat revoluční a průkopnickou konstrukcí severských dlouhých člunů. Teplá barva kudrnatá břízy, plná nuancí, skvěle harmonizuje s karneolem, který září intenzivní červenou barvou. Výsledkem je fascinující souhra s chladným kovovým leskem platinového plastu vyzdobeného vyrytými severskými runami.