?
Nevíte si rady s výběrem?
Zobrazit poradnu
Košík je prázdný

O firmě Parker

Historie firem

Slavná pera Parker byly představeny světu v osmdesátých letech 19. století, kdy si chudý učitel George Parker začal přivydělávat prodejem psacích potřeb. George se nebyl spokojený s kvalitou per, a proto se rozhodl vyrobit první luxusní pero Parker. Jeho výrobky měly velké úspěchy, a tak v roce 1989 si patentoval první plnicí pero Parker. Od počátku byla pera Parker spojována s vysokou kvalitou a zárukou dlouhé životnosti. Na začátku 20. století zaznamenala značka Parker velkých úspěchů, kdy se prodeje plnicích per mnohonásobně zvýšily. Firma stále své produkty vylepšovala a brzy představilo kuličkové pero Parker s doživotní zárukou.

Firma také využívala netradiční marketingové kampaně, aby dokázala kvalitu svých výrobků. Parker shazoval svá pera z letadel nebo z výškových budov, aby dokázal kvalitu svých výrobků. Tyto netradiční marketingové kampaně měly velký úspěch a informace o kvalitě luxusních per se šířila po celé Americe. Pera Parker se staly symbolem luxusu a oblíbily si je významné světové osobnosti. A.C. Doyle s perem Parker napsal oblíbenou povídku o Sherlockovi Holmesovi, anebo generál Eisenhower s ním podepsal v roce 1945 kapitulaci Německa. Pera Parker se staly inspirací i pro další výrobce luxusních pera například luxusní pera Diplomat nebo kvalitní pera Sheaffer jsou největšími konkurenty.

Značka Parker je stále nejvyhledávanější značkou prestižních psacích potřeb a v naší nabídce si můžete vybrat kuličkové nebo plnicí pero Parker.

Zobrazit pera Parker