?
Nevíte si rady s výběrem?
Zobrazit poradnu
Košík je prázdný

Proč mít diář Filofax?

Píšeme o perech

Známá anglická značka kroužkových diářů Filofax není nejlevnější, a tak možná s koupí váháte. Podívejte se na pro a proti a možná dojdete stejně jako my k názoru, že i po finanční stránce se diáře Filofax zkrátka vyplatí! Proč? 

1. Vždycky máte místo na poznámky

Také se vám stalo, že neuběhla ani čtvrtina roku a vy už jste neměli v klasickém diáři místo na poznámky? Dá se to řešit například tak, že přelepíte staré stránky bílým papírem, budete psát do prosincových kolonek, volných místeček nebo si navkládáte do diáře volně další papíry. Až si však jednou váš obchodní partner nebo klient všimne, kam si poznámky zapisujete, hned po schůzce si poběžíte objednat Filofax diář: s tím si totiž ostudu neuděláte!

S diářem Filofax dostanete rovnou kromě listů s kalendářem i volné papíry, TO DO listy a další vychytávky. V kroužkové vazbě si můžete mezi jednotlivé týdny/půlky týdnů vkládat papíry dle libosti a nikdy už nebudete muset hledat, kam že jste si poznamenali ty důležité body ze čtvrteční porady.

2. Vypadají stylově a můžete je „převklékat“

Diáře Filofax si můžete vybrat v jednobarevných (od klasické černé až po limetkovou) a vícebarevných designech (např. puntíky) i s nejrůznějšími motivy. Kvalitní materiály (ať už syntetické, či kožené), ze kterých jsou desky diářů Filofax vyráběn, vydrží dlouho, a i kdybyste si je polili třeba savem, jednoduše si vnitřek vložíte do nových desek, aniž byste přišli o záznamy z předcházejících měsíců. Můžete mít i více desek v pomyslné skříni a podle nálady či příležitosti si „vnitřnosti“ diáře během chvíle přendat z jednoho do druhého.

3. Můžete je použít další rok

Zvykli jste si na design svého Filofax diáře a nechcete jej měnit? Stačí si dokoupit náplň na další rok a můžete jej používat dál.

4. Každý si najde svou velikost

U klasických diářů bývá největší výběr motivů ve velikostech A5 nebo A6. Diáře Filofax se vyrábějí v 7 velikostech: od největší A4 po A8 (označení Mini).

5. Co má být skryto, zůstane skryto

Velikost náplní do diářů Filofax je vždy cca o 2,5 cm menší než desky. Nestane se tak, že by vám vložené listy vyčuhovaly a dělaly nevzhledný dojem nebo že by si někdo mohl přečíst názvy rozdělovacích štítků apod.

6. Bohaté příslušenství

K diáři Filofax si můžete pořídit praktické vychytávky jako plochou kalkulačku, kterou také nasunete na kroužky, nebo děrovač, díky kterému si můžete do diáře zařadit i papíry či kartičky, které původně pro kroužkovou vazbu nebyly určené.

7. Filofax podporuje kreativitu

Personalizaci se meze nekladou. Můžete si dokupovat náplně s různými motivy (květinové, geometrické tvary apod.) a o tom, že je Filofax k hravosti jako stvořený, svědčí desítky krásných fotek na Instagramu.

Nevýhody diářů Filofax?

Za nevýhodu lze označit vyšší pořizovací cenu, než je obvyklé u různých klasických nekožených diářů, a pak kroužkovou vazbu: kromě nesporných výhod totiž kovové kroužky v diáři mohou někdy trochu znesnadňovat psaní až k samému okraji papíru (ve chvíli, kdy jako pravák píšete na levé straně od kroužků). Pokud však potřebujete popsat celý papír až k okraji, můžete si snadno list na chvíli vyndat (případně pro možnost dalších poznámek si jednoduše vložit k datu další volný list).

Říkáte si, že by se vám diář Filafox hodil, ať už pro vlastní užití, nebo jako dárek? Podívejte se na naši nabídku.